Stolitsa Group домовилася з агрокомбінатом щодо ЖК Варшавський плюс

ЖК Варшавський плюс, розташований на проспекті Правди, 47 у Києві таки введуть в експлуатацію найближчим часом, оскільки забудовник Stolitsa Group зміг досягти компромісу з держпідприємством "Агрокомбінат Пуща-Водиця".

Про це розповів перший заступник Фонду держмайна (на балансі якого зараз знаходиться агрокомбінат) Денис Кудін, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Так, стало відомо, що частка агрокомбінату збільшиться до 10% за двома із шести договорів, за якими використовуються його землі та на яких будівництво ще не почалося. Таким чином кількість квадратних метрів має зрости зі 180 тисяч до 240 тисяч.

"Це 1200 квартир (за середньої площі квартири 50 квадратних метрів) або 2 млрд грн, які надійдуть до держбюджету", – додав Кудін.

Будівельну компанію Stolitsa Group також зобов'язали сплатити витрати – 65 млн податку на землю та вартість підготовки дозвільних документів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 21 жовтня українці, які купили квартири у ЖК Варшавський плюс, прийшли з протестом під стіни Верховної Ради, вимагаючи вирішити питання із введенням в експлуатацію об'єкта. Нагадаємо, що проблеми виникли через розбіжності між Stolitsa Group та "Агрокомбінатом Пуща-Водиця". Так, керівництво держпідприємства, на землях якого розгорнулося будівництво, вимагало від будівельної компанії переглянути відсотки за договорами, агрокомбінат мав отримати лише 5% від площі квартир та 0% від нежитлових корисних площ. У свою чергу, ФДМ – новий балансоутримувач агрокомбінату – заявив, що такі умови вкрай невигідні державі.

Stolitsa Group отримала близько 300 гектарів землі у Подільському та Оболонському районах Києва. Згодом агрокомбінат закидав позовами забудовника, вимагаючи визнати недійсними інвестиційні договори.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

125

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом