Столичний забудовник прокоментував скандал із заблокованим укриттям

Укриття у Довженко-Центрі, яке, як повідомили у прокуратурі Києва, було заблоковане забудовником, насправді перебуває непридатний для використання стан.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у пресслужбі будівельної компанії "A Development".

"Передусім важливо відзначити, що бомбосховища, про яке йдеться в повідомленні столичної прокуратури, на сьогодні не зареєстроване в ДСНС як укриття, яким можна користуватися, його немає на карті бомбосховищ міста Києва. Це укриття призначалося для співробітників кінокопіювальної фабрики Довженка, якої вже не існує", – прокоментував заяву правоохоронних органів забудовник.

У будівельній компанії уточнили, що ще до початку будівельних робіт на майданчику ЖК White Lines це бомбосховище було у непридатному для використання стані. Компанія A Development виступила з пропозицією про реконструкцію даного укриття, а також про реставрацію фасадів Довженко-Центру та його вестибюлю та реконструкцію Голосіївської площі.

"Проте наша пропозиція досі не подолала бюрократичні перепони. Договір уже три роки лежить на погодженні у Мінкульті. Без підписаного договору, ми не маємо права реконструювати бомбосховища та відкрити його для людей", – повідомили у пресслужбі забудовника.

Будівництво безпосередньо над цим бомбосховищем не ведеться, додали в компанії.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, прокуратура Києва заявила про підозру столичному забудовнику, звинувативши його в самозахопленні частини земельної ділянки, що належить Довженку-Центру та блокування входу в укриття на цій ділянці.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

124

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом