Справа "Дома монстра на Подолі": замість ДАБІ дозвіл має видати ДІАМ

У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено ухвалу Окружного адмінсуду Києва від 16 грудня 2021 року яким замінено боржника у виконавчому провадженні за "будинком-монстром на Подолі", а саме ДАБІ на правонаступника – ДІАМ.

Відповідне рішення було оприлюднено 13 січня.

У документі повідомляється, що 8 липня 2021 року судом видано виконавчий лист про зобов'язання ДАБІ видати компанії "Пателі Лізинг" сертифікат на об'єкт на вул. Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі міста Києва. Як відомо, у рамках реформи містобудування ДАБІ було розформовано у вересні минулого року, замість неї влада запустила нову структуру – ДІАМ.

Представник забудовника звернувся до ОАСК із заявою, в якій попросив замінити сторону виконавчого провадження, що, власне, суд і зробив.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 24 червня суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж, таким чином задовольнивши позов ТОВ "Пателі Лізинг". При цьому у рішенні суду написано, що у забудовника право на земельну ділянку є, хоча насправді його немає. Як повідомлялося, земля під "будинком монстром" перебуває у комунальній власності.

Будівля розташована в самому центрі Подолу, її архітектура дисонує з навколишнім архітектурно-будівельним ансамблем. До того ж будівництво велося з порушеннями, в результаті до ЖК Поділ Престиж "приклеїлася" назва "Будинок монстр на Подолі".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом