Справа "Будинку-монстра на Подолі": забудовник програв апеляційний суд

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився вводити в експлуатацію ЖК Поділ Престиж на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі Києва, більш відомого як "Будинок-монстр".

Як повідомляє UA.Times, відповідне рішення було прийнято під час засідання у вівторок, 9 березня.

У суді представники Держархбудінспекції та Київрада говорили про маніпуляції з боку ТОВ "Пателі Лізинг". Так, в судах триває розгляд позову столичної влади про демонтаж "зайвих" поверхів, і це питання досі не вирішено. Незважаючи на це, забудовник не залишає спроби узаконити добудову і ввести в експлуатацію об'єкт.

У підсумку вчорашній суд задовольнив апеляційну скаргу, але вимоги ДАБІ та Київради підтримав не в повному обсязі. Зокрема, було скасовано рішення ОАСК, яким той зобов'язав ввести "Будинок-монстр" в експлуатацію. Але суд зобов'язав ДАБІ повторно розглянути звернення компанії про видачу сертифіката готовності об'єкта до експлуатації. Таким чином, суд фактично повернув спір до початку його вирішення. Тепер у забудовника з'явиться шанс виправити свою помилку і допустити інспектора до перевірки.

Справу "Будинку-монстра" ще не закрили
24tv.ua

Як повідомляли НЕРУХОМІ, історія з будівництвом ЖК Поділ Престиж почалася ще в 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але в 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим.

Зазначимо, що Верховний Суд вже повертав цю справу на розгляд апеляційного суду, судді якого нерідко брали самовідвід.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук