Скандальний ЖК на місці дитячого садка: одеський суд оштрафував проєктувальника

П'ятий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу одеського міського ДАБК щодо законності штрафу для проєктувальника ЖК на вулиці Академіка Глушка, 17а, який зводиться на місці дитячого садка.

Про це у четвер, 23 грудня, написав глава Держархбудконтролю Одеси Олександр Авдєєв у себе у Facebook.

"Ми аргументували свою позицію тим, що: 16-ти поверховий 4-х секційний житловий будинок не є комплексом; його секції не є окремими об'єктами будівництва або чергами; він налічує 744 квартири, в т.ч. 424 – однокімнатні, 274 – двокімнатні, 46 – трикімнатні. У них постійно перебуває (проживає) понад 400 осіб, тому належить до класу наслідків СС3", - повідомив голова ДАБКу.

Суд попередньої інстанції задовольнив скаргу проєктувальника ТОВ "ВЕСТТ", з якого влада міста хоче стягнути 180 тисяч гривень. "Таким чином, наш штраф залишився чинним, а ми отримали нові аргументи для визнання незаконним будівництва", - додав Авдєєв.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво затіяло ПП "Мода", яке свого часу викупило будівлю дитсадка. Співзасновником компанії є Олександр Ойберман, який є одним із партнерів бізнесмена Вадима Альперіна. Останній фігурує у ЗМІ у низці кримінальних проваджень, пов'язаних із контрабандою та спробою підкупу співробітника НАБУ.

Місцеві стверджують, що вже через підготовчі роботи у сусідніх будинках з'явилися тріщини. Вони навіть виходили на протести, перекриваючи вулиці Корольова та Глушка, але це не зупиняло роботи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

93

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом