Скандальне будівництво у Брюховичах: суд заарештував ділянку

Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу обласної прокуратури, заарештувавши земельну ділянку та недобудову на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах.

Про це написав заступник мера Львова з питань містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, суд виніс своє рішення 5 грудня, тепер забудовнику заборонено вчиняти будь-які дії щодо земельної ділянки та незавершеного об'єкта будівництва.

Він нагадав, що перед своєю ліквідацією Брюховицька селищна рада за місяць встигла списати з балансу приміщення недобудованої школи, віддати безоплатно земельну ділянку площею 4,6 га у центрі селища і навіть видати містобуди.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, будівництво на ділянці має вести Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця". Як повідомив адвокат громадської організації, асоціація – законний власник земельної ділянки, який отримав усі дозвільні документи.

Офіційною версією передачі землі у постійне користування було те, що Асоціація інвалідів захисників Вітчизни має побудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів. Однак пізніше виявилося, що центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Загалом тут мають збудувати і торговий центр, і житло. Площа майбутніх будівель досягне понад 44 тисячі "квадратів", з яких центр для учасників АТО – всього 500 кв.м.

Раніше на ділянку та будівництво вже накладали арешт, проте юристи асоціації через суд змогли його оскаржити.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом