Скандал з ЖК в Ірпені: з інвесторів зібрали кошти, а ремонт так і почався

Власники квартир у ЖК Центральний Преміум в Ірпені під Києвом скаржаться, що забудовник додатково зібрав із них кошти на ремонт комплексу, оскільки той постраждав від обстрілів російських окупантів, проте за фактом почав відбудовувати комерційні приміщення.

Як повідомляє Цензор.нет, на відновлювальні роботи забудовник зібрав з інвесторів по $30 за квадратний метр. І, хоч він пообіцяв повернути ці кошти, якщо влада компенсує витрати, мешканці в це слабо вірять.

За їхніми словами, вже понад півроку роботи ведуться переважно у частині комерційної нерухомості. Самі ж інвестори не можуть отримати від забудовника будь-якого конкретного плану дій, ані навіть доступу до власного житла: охоронці не пускають людей до їхніх помешкань, незважаючи ні на документи чи якісь аргументи. У результаті понад 300 сімей під час війни залишилися без даху над головою.

Обурює ірпенців і кошторис за ремонт, який їм періодично в чат кидають представники забудовника. Так, за їх словами, вартість робіт завищена на 15%, крім того вони змушені оплачувати адміністративні витрати.

Як повідомляє видання, власник ЖК Центральний Преміум – депутат Ірпінської міськради Олександр Пікулик. Він очолив комісію із земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. Його ім'я ЗМІ пов'язують із низкою скандалів, у тому числі й у будівельній сфері.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, забудовник ввів ЖК Центральний Преміум в останні дні роботи ДАБІ, коли інспекція особливо не дивилася на виконані зобов'язань. Так, за тиждень перед припиненням функціонування видала будівельним компаніям сертифікати готовності щодо 64 житлових комплексів. При цьому деякі забудовники ввели в експлуатацію свої об'єкти набагато раніше, ніж заявлені терміни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

261

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом