Скандал з "Будинком-монстром на Подолі": забудовник написав листа до Кабміну

Забудовник ЖК Поділ Престиж звернувся до Кабміну і ДАБІ, вимагаючи видати йому сертифікат про готовність комплексу, ігноруючи таким чином позицію Київради.

Як повідомляє "Киевласть", про це йдеться в листі ТОВ "Пателі-Лізинг" до уряду, Мінрегіону та Держархбудінспекції. Секретаріат Кабміну у свою чергу доручив Мінрегіону, Київській міській держадміністрації та ДАБІ розібратися в ситуації і доповісти про результати.

Так, в листі "Пателі-Лізинг" йдеться про 12-поверховий будинок на вулиці Нижній Вал, 27-29, зведений у 2014 році і проти введення в експлуатацію якого активно виступила столична влада після рішення суду щодо даного питання.

Аргументи Київради у "Пателі Лізинг" назвали безпідставними. Так, коментуючи те, що на даний момент у фірми немає права власності на земельну ділянку, представники забудовника повідомили, що будівництво будинку було завершено у 2014 році, а договір оренди закінчувався у 2015-му. Таким чином, будівництво проходило під час перебування земельної ділянки у користуванні.

"Жодною нормою закону не передбачено перебування земельної ділянки у забудовника на момент введення об'єкта в експлуатацію", – йдеться в листі.

Також в компанії заявляють, що у них є відповідні документи, що дозволяють будівництво 12-поверхової будівлі. Будівельні роботи велися у супроводі Інституту археології НАН, ДП "Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій" (ДП "НДІБК"), Інституту електрозварювання ім. Євгена Патона і КП "Київський метрополітен".

Варто зазначити, що ЖК Поділ Престиж розташований у центрі столичного Подолу. При цьому дисонує з архітектурно-будівельним ансамблем старого району. У зв'язку з цим кияни прозвали його "будинком-монстром на Подолі".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж. Таке рішення суд прийняв 24 червня. У свою чергу в Київраді зауважили, що компанія "Пателі Лізинг" отримала дозвіл на будівництво восьмиповерхового будинку, але замість цього звела 12-поверховий, а земля під ним знаходиться у комунальній власності. Тому ввести в експлуатацію об'єкт неможливо оскільки у забудовника немає ніяких прав на ділянку.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

138

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом