Щодо будівництва ЖК фірмою екс-мера Омельченка проводиться розслідування

Дніпровський райсуд Києва дозволив провести огляд земельної ділянки на вулиці Березняківській, 29, де зводиться житловий комплекс Kub29 замість адміністративної будівлі.

Як зазначається в ухвалі суду, огляд має відбутися із залученням фахівців Державної екологічної інспекції, які зафіксували б порушення.

Як з'ясувалося слідчі, компанія "Європейські інженерні системи" розпочала будівництво будинку, порушивши норми земельного та містобудівного законодавства.

За даними слідства, ділянка на Березняківській належить до територій громадських будівель та споруд. Тут можна будувати офісні та адміністративні будинки, проте заборонено зводити житлові.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ТОВ "Європейські інженерні системи" отримало містобуди, а потім і ДАБІ видала дозвіл на будівництво офісно-житлового будинку з підземним паркінгом. За будівництвом "офісно-житлового будинку" ховається зведення житлової свічки на 26 поверхів.

Крім того, за даними Департаменту земельних ресурсів, будівництво проходить на території, що не перебуває у власності компанії. Таким чином можна говорити про самозахоплення землі.

ТОВ "Європейські Інженерні Системи", яке є замовником будівництва, входить до фінансово-промислової групи сім'ї колишнього столичного мера Олександра Омельченка. Саме за нього Київрада затвердила проєкт відведення земельної ділянки цій компанії.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом