Прокуратура відсудила землю: "Інтергал-Буд" не зможе збудувати ЖК

Київського забудовника через суд змусили повернути 4 га землі вартістю понад 217 млн. грн.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Києва.

У лютому 2023 року Господарський суд Києва підтримав позицію столичної прокуратури щодо нецільового використання ПрАТ "Київський дослідно-експериментальний завод "Вугілля" комунальної земельної ділянки, що знаходиться у провулку Приладному Святошинського району. Тут почалося будівництво житлового комплексу.

Київрада передала цю ділянку в оренду на 25 років для експлуатації та обслуговування адміністративно-виробничих та господарських будівель. Однак, порушуючи земельне законодавство та всупереч умовам договору, компанія здійснює забудову земельної ділянки.

Зазначимо, що за адресою провулок Приборний, 10, компанія "Інтергал-Буд" будує ЖК Академ-Квартал.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, за даними експертів, дозвіл на реконструкцію замовник отримав далеко не з першого разу . Це наслідки наочного розбіжності між тим, що насправді будує девелопер (9 житлових будинків) і тим, на що оформили дозвільну документацію з урахуванням обмеження використання території (всього 3 житлові будинки). Зазначені вище обставини несуть ризики для інвестування у проект. Також відомо, що ДБР проводить розслідування за фактом зловживань чиновниками ДАСІ та КМДА на користь ТОВ "СК "Інтеграл-Буд" та ПрАТ "КДЕЗ "Вугілля".

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

331

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом