Прокуратура хоче відібрати ділянку, на якій "Пространство" будує ЖК

Київська окружна прокуратура подала позов до Господарського суду Одеської області, вимагаючи розірвати договір оренди на земельну ділянку, де зводиться ЖК Простір на 12-й Фонтана.

Як повідомляє "Монітор", підставою для подачі позову стало те, що фірма "Біля самого моря" не виконала умову договору оренди землі, згідно з яким на ділянці мали побудувати протизсувні споруди, але замість них тут виріс житловий комплекс.

Раніше на цьому місці знаходилося кафе "Біля самого моря". Цільове призначення ділянки – для експлуатації та обслуговування магазину-бару та благоустрою прилеглої території. "Примітно, що всі дозвільні документи забудовник отримав саме для зведення готелю, і нікого з чиновників не збентежило, що земля відводилася для будівництва протизсувних споруд", – зазначає видання.

Згідно зонінгу, ця ділянка відноситься до "торгової зоні". Тобто тут можна будувати об'єкти торгівлі, ринкові комплекси, магазини, готелі, центри обслуговування туристів, підприємства громадського харчування, адміністративні споруди, офіси, банки, але ніяк не багатоквартирні житлові будинки. ЖК зводить компанія "Пространство Девелопмент".

Згідно з даними YouControl, керівником і бенефіціаром ТОВ "Біля самого синього моря" є Іраклі Джикія. Раніше він потрапив до скандалу, пов'язаного з одіозним політиком Іллею Ківою. Журналісти Bihus.info тоді розслідували, як нардеп від ОПЗЖ "заробив" 1,2 млн гривень на жомовій ямі у Полтавській області.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник "Пространство" раніше вже не раз був помічений у будівельних скандалах. Так, він вирішив звести офісне приміщення для відділу продажів біля будмайданчика свого об'єкта без необхідних дозволів, грубо порушуючи законодавство. Мер Геннадій Труханов тоді назвав його "непорядним", який не "розуміє по-хорошому" і велів з ним розібратися.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом