Продовжується розслідування навколо будівництва ЖК O2 Residence

У Києві правоохоронці продовжують розслідування навколо будівництва ЖК O2 Residence , яке ведеться на землях рекреації. Про це повідомляє "Київвлада".

Як з'ясувало слідство, будівництво комплексу ведеться фактично у лісі. Правоохоронці швидко встановили, що посадові особи Нацакадемії внутрішніх справ (замовник будівництва) за допомогою КМДА забудовують 29,9 га землі всупереч її цільовому призначенню, внаслідок чого державі завдано збитків.

Також Нацполіцію цікавить факт несанкціонованого "зникнення" понад десятка будівель колишнього піонертабору, який раніше був на цій землі. Нещодавно слідчим не вдалося домогтися від суддів накладення арешту на земельні ділянки та заборони на введення будинків в експлуатацію. Очевидно, однією з причин цього є те, що цей комплекс будується під прапорами девелоперської компанії Saga Development, фундатором якої є відомий бізнесмен та колишній чиновник КМДА Андрій Вавриш.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у 2020 році слідча суддя Жовтневого районного суду Полтави заарештувала майже 30 га на 22-му км Харківського шосе у Дарницькому районі Києва, а також – майже 13 га на вул. Набережно-Хрещатицька у Подільському районі столиці.

Слідство встановило, що цільове та функціональне призначення ділянок – громадська забудова. І наміри збудувати житловий комплекс під виглядом "багатофункціонального комплексу" їм не відповідають. Крім того, ділянки перебувають у межах історичного ареалу Києва, і на них неможлива забудова без дозволу Мінкульту.

Інвестором забудови є група компаній Saga Development, бенефіціарним власником якої є Андрій Вавриш. До заснування компанії у 2015 році він працював заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

Цього ж року Апеляційний суд Полтави скасував арешт земельних ділянок. У SAGA Development у свою чергу наголосили, що на будівельному майданчику продовжуються роботи зі зведення 5 будинків та благоустрою набережної озера.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

771

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом