Проблеми з паркуванням у черговому ЖК створили труднощі для проїзду пожежників

Під Києвом у селі Софіївська Борщагівка сталася пожежа в одному з будинків ЖК Софіївська Сфера.

Про це повідомили в столичному Телеграм-каналі.

Уточнюється, що пожежа сталася у вівторок, 10 січня. На місце події одразу викликали пожежників. Проте рятувальники довго не могли проїхати до потрібного будинку через запаркованість двору.

Як видно з кадрів, розміщених у мережі інтернет, пожежа виникла в одній із квартир на п'ятому поверсі. За попередніми даними, причиною могла стати несправність побутової техніки – холодильника. Про жертв поки не повідомляється.

ЖК Софіївська сфера це масштабний житловий комплекс класу "економ". Проєкт складається з 40 будинків заввишки 10 поверхів. У комплексі є одно-, дво- та трикімнатні квартири. Будівлі зводили за цегляною технологією. Стіни утеплили пінополістиролом. Реалізувало проєкт ТОВ "Сфера Житлобуд". Забудовник входить до групи міжнародних компаній під назвою Nyu Sfera. Софіївська Борщагівка – це найближче передмістя Києва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, забудовники часто нехтують нормою щодо паркомісць, що у результаті призводить до сумних наслідків. У КМДА заявляли, що основна проблема нових житлових комплексів – закрита прибудинкова територія, запаркованість автомобілями, неукомплектованість пожежними кранами, при цьому часто пожежні рукави крадуть зловмисники. І якщо проблему крадіжки рукавів можна легко вирішити на рівні ЖЕКу або ОСББ, то запаркованість – набагато серйозніша проблема.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом