Поліція зацікавилася висотністю ЖК DOCK32 від Ковальської

Національна поліція взялася за розслідування порушень під час будівництва житлового комплексу ЖК DOCK32 на Рибальському півострові в Оболонському районі Києва.

Як повідомляє "Київвлада", правоохоронців зацікавило перевищення допустимої висотності цього об'єкта.

Також відомо, що Київська міська прокуратура намагаються в судовому порядку стягнути із замовника цього будівництва, компанії "Вісенс Хаус", пайовий внесок у розмірі 12,3 млн гривень. Прокурори виграли справу у суді першої інстанції, проте забудовник нещодавно подав апеляційну скаргу.

Ще раніше претензії до цього будівництва мали сусідній гаражний кооператив "Мостовик" та ДІАМ. Серед іншого вони вказували на те, що, згідно з Генпланом Києва, будувати житло на цій території не можна і що в комплексі не було облаштовано умов для безпечного та комфортного проживання його мешканців. Втім, згодом усі ці недоліки були "забуті".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, ЖК DOCK32 від Ковальська на просп. Степана Бандери, 32д в Оболонському районі Києва Держінспекція архітектури та містобудування прийняла в експлуатацію в лютому 2022 року. Затримка становила один квартал. Що характерно, ще у січні забудовник намагався ввести об'єкт в експлуатацію, проте отримав відмову. Підставою послужила ціла низка зауважень. Серед яких було і "перевищення вимог щодо припустимої висотності об'єкта, встановленої Містобудівними вимогами та обмеженнями". Існують великі сумніви, що забудовник виправив усі зауваження належним чином упродовж одного місяця.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

242

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом