Поліція розслідує будівництво ЖК на Відрадному у Києві


Національна поліція взялася до розслідування будівництва житлового комплексу на проспекті Відрадному, 42.

Як повідомляє "Київвлада", правоохоронці ведуть розслідування за фактом незаконного вибуття з державної власності землі під житловий комплекс, а також за фактом несанкціонованого знесення будівель, що розташовані на ній.

Ще минулого року в рамках кримінального провадження на цю землю було накладено арешт. Одним із головних аргументів правоохоронців є рішення судів, які чітко вказали – столична влада не мала підстав реєструвати за собою право власності на цю ділянку, адже вона законно перебувала у користуванні структури Міноборони та надалі передаватиме цю територію під забудову КП "Житлоінвестбуд-УКБ".

На сьогоднішній день жоден із можливих фігурантів цієї справи ще не отримав підозри, але більш ніж очевидно, що нервувати варто в тому числі й чинному заступнику голови КМДА В'ячеславу Непопу, оскільки саме в ті часи, коли він очолював вищезгадане підприємство, керівництво міста і розпочало до реалізації своїх планів щодо зведення багатоповерхових свічок на зазначеній ділянці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, ЖК на проспекті Відрадному, 42 – це комплекс економ-класу, який зводиться на колишніх землях Міноборони.

Зазначимо, що розташування та кількість будівель не відповідає ДПТ, що є порушенням містобудівного законодавства. Однак, незважаючи на це, суд зобов'язав ДАСІ видати дозвіл на будівництво ЖК.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

224

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом