Один із найбільших забудовників на Київщині не сплатив 140 млн гривень податків

Одному з найбільших забудовників Київської області повідомили про підозру у несплаті 140 млн гривень податків.

Про це у середу, 21 вересня, повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України.

Зокрема, органи прокуратури повідомили про підозру забудовника Київської області за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах. Як з'ясувало слідство, підозрюваний декларував доходи від продажу квартир та нежитлових приміщень у Києво-Святошинському районі як фізособу, хоча мав оформити підприємницьку діяльність. Так, з 2019 року по 2021 рік він реалізував близько 900 квартир і приміщень у новобудовах, не сплативши понад 140 млн гривень податків.

Співробітники правоохоронних органів провели обшуки та вилучили понад 3 млн доларів. Ці кошти було заарештовано та передано в управління АРМА. Сьогодні вирішується питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у Києві.

У прокуратурі не назвали ім'я забудовника, проте за даними видання 368.Media, йдеться про Андрія Мартинова та його родину.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, з 2013 року Мартинови масово скуповували земельні ділянки під Києвом (у Софіївській Борщагівці, Петропавлівській Борщагівці, Новосілках, Жміївці та смт Козині). Потім, як фізособи отримували дозволи на будівництво багатоповерхових житлових комплексів, котеджів.

Під час продажу нерухомості Мартинови отримали дохід у розмірі 2,3 млрд гривень. На думку слідства, таким чином бізнесмени легалізували свої кошти, які, ймовірно, отримали злочинні шляхи.

За 10 років Мартинов зміг звести 114 будівель загальною площею близько 500 тис. квадратних метрів. Його недорогі житлові комплекси під Києвом приваблюють покупців. З січня 2019 року до 31 серпня 2020 року в ЖК Мартинова ввели в експлуатацію приблизно 4,3 тисячі квартир.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

155

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом