Одеського депутата, який займається скандальним будівництвом, затримали за хабар

Депутата Одеської міської ради Михайла Карпенчука, якого пов'язують із скандальним будівництвом у місті, 19 липня затримали за підозрою у хабарництві.

Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Депутат від забороненої в Україні ОПЗЖ Михайло Карпенчук є головою постійної комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв'язку та інформаційних технологій Одеської міськради.

За даними слідства, депутат вимагав $2 тисячі за дозвіл на знесення дерева, що росте на розі Преображенської та Єврейської. У СБУ підтвердили затримання депутата, а також додали, що він системно отримував хабарі від підприємців за видачу дозволів на вирубування зелених насаджень в Одесі. До злочинної діяльності він залучив членів очолюваної ним комісії, а також посадових осіб комунальних підприємств та структурних підрозділів Одеської міської ради.

Щоб було важче довести провину, винагороди вирушали на криптовалютний гаманець. Наразі депутату загрожує до трьох років у в'язниці, а попередні дозволи на спил дерев перевірять.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Карпенчука також пов'язують із досить неоднозначним будівництвом ЖК Клубний у Малинівському районі Одеси. Тут у приватному секторі звели дев'ятиповерховий житловий будинок, хоча за документами мала проводитись реконструкція без змін геометричних параметрів фундаментів п'яти одноповерхових будівель. Але тут тут зросла висотка.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

257

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом