Одеський суд знову підтримав забудовника, який занизив клас наслідків

Окружний адміністративний суд Одеси скасував накази міського ДАБК про анулювання дозволів на підготовчі та будівельні роботи зі зведення житлового комплексу на проспекті Академіка Глушка, 17а.

Як повідомляє Монітор, відповідне рішення суд прийняв 14 червня, 2021 року. Зазначається, що суддя став на бік забудовника, бо вважав, що компанія "Вестт", яка розробляла проєктну документацію, вказала правильний клас наслідків – СС2. Нагадаємо, що підставою для скасування дозволу на будівельні роботи якраз послужив занижений клас наслідків. У проєктній документації проєктувальник вказав розрахункову кількість мешканців у 16-поверховому будинку – 267 осіб і відніс будинок до другого класу наслідків. ДАБК порахував, що у будинку буде проживати понад 400 осіб, а це вже СС3. Окружний суд погодився із забудовником і вирішив, що будинок належить до класу СС2 (кожна з чотирьох секцій – СС2, підземний паркінг – СС2 і трансформаторна підстанції – СС1). Аналогічно окружний суд відхилив звинувачення ДАБК щодо того, що забудовник порушив план зонування території.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, за будівництвом житлового комплексу стоїть бізнесмен Вадим Альперін. Для майбутньої висотки забудовник весною 2019 року остаточно зніс дитячий садок, а у вересні 2019 року спиляли більше 30 дерев.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, в лютому Верховний суд підтримав сторону одеського Держархбудконтролю у справі про незаконне будівництво житлового комплексу. Раніше Одеський окружний адміністративний суд і П'ятий апеляційний адміністративний суд підтримали позови забудовника. Верховний суд повернув справу на новий розгляд в ООАС, який знову також підтримав забудовника.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

168

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом