Одеський суд заборонив будувати ЖК Акварель-7

Одеський окружний адміністративний суд 23 квітня ухвалив рішення заборонити проводити забудовнику ЖК Акварель-7 будь-які будівельні роботи на ділянці.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, будівництво активно ведеться на вулиці Слобідській, 56. При цьому у забудовника немає дозволу від ДАБІ України на ведення будівельних робіт.

Замовником виступає КП "Одеський шкіряний завод № 1", а підрядником – "Хай-Тек-Буд". Станом на квітень уже майже побудовані дві секції і починаються будівельні роботи зі зведення третьої секції будинку.

Міський ДАБК звернув увагу на даний нахалбуд під час обстеження у вересні 2020 року, коли побачив залізобетонний каркас п'яти поверхів будинку.

У зв'язку з цим прокуратура в лютому цього року звернулася з позовом до суду, вимагаючи змусити колективне підприємство "Одеський шкіряний завод № 1" знести за власний рахунок самовільно збудований об'єкт.

В ході слідства з'ясувалося, що у замовника є заборгованість перед містом у півмільйона гривень за оренду земельної ділянки, де йде будівництво, і, крім того, той має повернути місту ділянку.

Варто підкреслити, що з того моменту, коли ДАБК виявив незаконне будівництво і до рішення суду вже пройшло більше півроку. За цей час забудовник активно займався будівництвом будинку. Крім того, тут вже почали продавати квартири. За даними на сайті ріелтерських агентств, житловий комплекс буде складатися з двох будинків висотою в п'ять поверхів. Перший будинок буде мати шість секцій, а другий – три секції. Підземний паркінг в житловому комплексі не передбачений, а буде тільки відкрита стоянка.

Співзасновником шкіряного заводу і власником компанії "Хай-Тек-Буд" виступає одеський бізнесмен Володимир Мартинюк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Управління ДАБК в Одеській області направило листи в прокуратуру і Нацполіцію за фактом шахрайства з боку забудовника клубного будинку Community, який незважаючи на проблеми з дозвільними документами почав продавати тут квартири.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

131

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом