Одеський ДАБК звернувся до прокуратури через продаж квартир у клубному будинку Community

Управління ДАБК в Одеській області направило листи до прокуратури і Нацполіції за фактом шахрайства з боку забудовника клубного будинку Community, які незважаючи на проблеми з дозвільними документами почали продавати тут квартири.

Про це написав глава Держархбудконтролю Олександр Авдєєв у себе в Facebook.

За його словами, в мережі знову були помічені оголошення про продаж квартир в будинку на Петрашевского, 19 і попередив одеситів про небезпеку інвестування в цю нерухомість.

"Я нагадаю, що у цього будівництва серйозні проблеми з документами. Дійсно, в єдиній державній електронній системі в сфері будівництва автоматично зареєстровано повідомлення про початок виконання підготовчих робіт з нового будівництва індивідуального житлового будинку. Я підкреслюю, тільки підготовчих", – заявив голова ДАБК.

Він повідомив, що відомство видало містобуди на індивідуальний житловий будинок, але по факту це восьмиквартирний будинок. Також на ділянці були споруди і у виданих дозвільних документах не йшлося про їх знесення. Таким чином забудовник подав недостовірні дані.

З огляду на виявлені факти Департамент архітектури та містобудування змушений був звернутися до правоохоронних органів. Авдєєв також попередив одеситів, які задумалися про покупку тут житла: існує ризик, що будівлю не буде введено в експлуатацію.

Згідно з даними НЕРУХОМІ, клубний будинок Community дійсно має "букет" проблем. Так, будівництво багатоквартирних будинків в кварталах садибної забудови є неприпустимим, а повідомлення про початок підготовчих робіт не дає права на будівельні роботи. Більш детально ознайомитись з невідповідностями даного будівництва можна перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом