Одеський суд не став забороняти "Будові" зводити ЖК Оскар

Одеський окружний адміністративний суд 21 травня відмовив громадської організації, яка в позові вимагала скасувати містобуди забудовнику житлового комплексу Оскар.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, ГО "Спільна мета" також вимагала зупинити будівельні роботи на ділянці, але суддя у підсумку відмовився задовольняти і цю вимогу.

Таким чином забудовник зможе і далі проводити роботи зі зведення комплексу. Але варто зазначити, що, ДАБІ так і не надала дозвіл на будівництво. Будує ЖК Оскар компанія Будова, яка неодноразово світилася в різних скандалах. Цього разу відсутність документів не завадило фірмі добудовувати дев'ятий поверх будинку.

На сайті Єдиної електронної системи у сфері будівництва заявку на отримання дозволу ДАБІ повернула замовнику будівництва фірмі "Тесла Білд Груп" на доопрацювання через безліч порушень. Порушення не були усунені, тому дозвіл на будівництво ДАБІ так і не видала. У переліку порушень будівельна інспекція вказала наступне: порушені вимоги містобудівних норм щодо максимально допустимої щільності населення для житлової забудови. Тобто, згідно з містобудівним нормам, майбутні мешканці ЖК просто не зможуть задовольнити свої побутові потреби, проживаючи на ділянці площею 2 га. Крім цього, розрахунок класу наслідків був розроблений без урахування вимог ДСТУ (Держстандарту України), досі не був підписаний договір з підрядником (з "Будовою") і не було призначено відповідальну особу за виконання будівельних робіт.

Замовником будівництва виступає фірма "Тесла Білд Груп", яка належить Катерині Лавренюк та ТОВ "Парк Фонтанів". Засновниками цієї компанії є Денис Григор'єв – колишній депутат Одеської міськради, Катерина Лавренюк та Світлана Щелкунова – мати Дмитра Голубова, колишнього народного депутата.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Департаменті архітектури та містобудування Одеської міської ради пройшли минулого тижня обшуки з виїмкою документів. Незаконне будівництво, яке веде компанія "Будова", стали однією з причин слідчих дій.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом