Одеський ДАБК зізнався, що безсилий проти незаконного будівництва ЖК Craft House

ЖК Craft House, що знаходиться на вулиці Сурікова, 17а в Одесі, було збудовано без документів, але тут уже почали продаватися квартири.

Про це написав у понеділок, 6 грудня, голова міського ДАБК Олександр Авдєєв у себе у Facebook.

За його словами, фактично у 2020 році це був недобудований двоповерховий об'єкт з мансардою, в якому не були встановлені віконні та дверні блоки, відсутнє внутрішнє та зовнішнє оздоблення. Будівельні роботи активно розпочалися у 2021 році шляхом реконструкції житлового будинку. При цьому інспектори ДАБКу тричі виїжджали на місце та накладали штрафні санкції за недопуск власником.

"На жаль, реєстратор Денис Мерзлікін зареєстрував право власності на земельну ділянку, а потім на домоволодіння, хоча, по суті, це недобудований об'єкт. Отже, через право власності на землю ми значно обмежені у можливості для перевірок", - зазначив Авдєєв.

Глава одеського ДАБК повідомив, що в листопаді інспектори провели 69 планових та позапланових перевірок та виявили чимало фактів самовільного будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, житловий комплекс Craft House будує компанія Full House Development. На девелоперському ринку забудовник працює з 2020 року, і це його стартовий проєкт. Вартість квадратного метра у квартирах стартує від 17,7 тисячі гривень. У будинку збудують лише 19 квартир. З документами щодо ЖК можна ознайомитись, перейшовши за посиланням.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом