Одеський ДАБК виграв суд щодо незаконного будівництва ЖК на Академіка Глушка

Верховний суд підтримав сторону одеського Держархбудконтролю у справі про незаконне будівництво житлового комплексу на проспекті Академіка Глушка, 17а на місці дитячого садка.

Про це написав глава ДАБК Одеси Олександр Авдєєв у вівторок, 23 лютого, у себе в Facebook.

За його словами, суд частково задовольнив скаргу відомства, при цьому скасувавши рішення попередніх інстанцій на користь забудовника.

"Власник ПП "Мода" оформив повний пакет документів - договір оренди на 49 років від міськради загальною площею 1,1001 га, містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки в Департаменті архітектури, а також розробив проєктну документацію і отримав позитивний висновок і після цього дозвіл на будівництво 16-поверхового 4-секційного житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями та підземним паркінгом", – написав Авдєєв.

Проте позапланова перевірка встановила, що генпроєктувальник "ВЕСТТ" розробив документацію з порушеннями вимог, занизивши клас наслідків об'єкта. З огляду на виявлені факти ДАБК анулював дозвіл на ведення будівельних робіт.

Одеський окружний адміністративний суд і П'ятий апеляційний адміністративний суд підтримали позови забудовника. Верховний суд повернув справу на новий розгляд в ООАС.

Варто підкреслити, що Одеський окружний адміністративний суд не раз приймав досить дивні рішення. Як повідомляли НЕРУХОМІ, так цей суд дозволив і далі проводити реконструкцію будівлі на вулиці Рішельєвська, 41, яка після проведених робіт зросла як у висоту, так і в ширину, що вже є порушенням норм.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом