Одеський ДАБК подав касацію, вимагаючи зупинити будівництво ЖК на місці дитсадка

Одеський ДАБК 3 вересня подав касаційну скаргу з метою зупинити незаконне будівництво на проспекті Академіка Глушка, 17а.

Про це у себе в Facebook написав глава одеського Держархбудконтролю Олександр Авдєєв.

За його словами, йдеться про будівництво багатоповерхівки на території колишнього дитячого садка. ДАБК ще 27 вересня 2019 року анулював дозвіл на будівельні роботи, але згідно з реєстром містобудівної діяльності документ був відновлений менше ніж через місяць ДАБІ України.

"Міська влада виступає категорично проти забудови на Глушка, 17-А, і будемо всіма законними засобами намагатися зупинити будівництво. Тому 3 вересня ми подали касаційну скаргу", - написав Авдєєв.

Він зазначив, що проєктувальник порушив містобуди під час проєктування будинку. Зонінгом встановлено інше цільове призначення частини ділянки. Однак раніше забудовник через окружний адміністративний суд скасував наказ, яким були зупинені роботи та анульовано дозвіл на їх проведення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в проєктній документації проєктувальник вказав розрахункову кількість мешканців в 16-поверховому будинку – 267 осіб і відніс будинок до другого класу наслідків. ДАБК порахував, що в будинку буде проживати понад 400 осіб, а це вже СС3.

Будівництво затіяло ПП "Мода", яке свого часу викупило будівлю саду. Відповідно до данних YouControl, співзасновник ПП "Мода" – Олександр Ойберман, який є одним з партнерів бізнесмена Вадима Альперіна. Останній фігурує у ЗМІ у низці кримінальних проваджень, пов’язаних з контрабандою та спробою підкупу співробітника НАБУ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом