Одеська влада програли черговий суд забудовнику

Одеський ДАБК через суд спробував скасувати містобуди і повідомлення про підготовчі роботи для ЖК Times, проте отримав відмову.

Як повідомляє "Монітор", відповідне рішення ухвалив окружний адмінсуд 27 липня. Вже 2 серпня забудовник приступив до підготовчих робіт: завіз на об'єкт техніку, вирубав дерева, почав розчищати майданчик під будівництво, і навіть намагався обрізати трубу газопостачання, але мешканці викликали поліцію. Інспекцію з ДАБК забудовник двічі не пустив на об'єкт з перевіркою, за що йому був виписаний штраф у розмірі 102 тис. 150 грн.

Тим часом, видання зазначає, що спочатку мерія власноруч продала за безцінь складські приміщення забудовнику, на місці яких він буде будувати ЖК, потім віддала в оренду на 10 років 0,1228 га землі, потім видала містобуди, не врахувавши, що будівництво буде здійснюватися впритул до іншого будинку, а в травні 2021 року міський ДАБК зареєстрував повідомлення про початок підготовчих робіт, де вказано клас наслідків СС1, хоча будівля буде 17-поверховою.

Замовником будівництва виступає "Юридична фірма "Атті", а підрядником "ТМ Сервіс".

Фактично фірма "Атті" отримувала у власність складські приміщення для того, щоб зробити там камери схову, а земля в оренду їй передавалася для будівництва СТО. Це прописано і в містобудах: вид будівництва – реконструкція нежитлових будівель та споруд, а цільове призначення землі – для експлуатації та обслуговування СТО. Іншими словами, це місце не передбачає розміщення житлових будинків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеський окружний адмінсуд раніше відхилив позов Держархбудконтролю щодо знесення незаконного будівництва на Рішельєвській, 41. Також ДАБК програв і суд щодо ЖК Otrada Sky, де забудовник незаконно звів два поверхи.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом