Одеська міськрада судитиметься з Міноборони через ЖК Чотири сезони

Одеська міськрада подала позов до суду, вимагаючи стягнути з Міноборони 14,4 млн гривень в якості невиплаченого пайового внеску за будівництво ЖК Чотири сезони на проспекті Гагаріна, 19.

Як з повідомляють місцеві ЗМІ, договір про пайову участь був підписаний у квітні 2018 року, між Одеською міськрадою і замовником будівництва Південним управлінням капітального будівництва Міноборони України. Згідно з угодою, забудовник мав перерахувати місту 14,4 млн грн, але так цього і не зробив.

Варто також зазначити, що будівництвом ЖК Чотири сезони зацікавилася прокуратура, оскільки Міноборони дозволило "Будові" самовільно забудувати ділянку землі на проспекті Гагаріна.

Так, у 2004 році Міноборони передало "Будові" майже 3 га землі під зведення багатоквартирної забудови в обмін на те, що сім'ї військових отримають 20% житлоплощі. Однак у 2015 році директор Управління капітального будівництва Андрій Мироненко підписав додаткову угоду до інвестиційного договору після якої військовим належало всього лише 9%. Сума збитку, нанесеного від недоотримання квартир для військових, склала майже 196 млн. Військовим вирішили дати у підсумку квартири в Теплодарі та Білгород-Дністровську.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за схожу аферу з квартирами Нацгвардії був заарештований екс-глава корпорації Укрбуд Максим Микитась, але в його справі фігурували скромніші суми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

547

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом