Одеська мерія підтримала незаконне будівництво ЖК Простір на Маячному

Одеська мерія буде в суді доводити законність будівництва ЖК Простір на Маячному. Про це йдеться в повідомленні громадської організації "Автомайдан", передають місцеві ЗМІ.

За словами активістів, позиція одеської влади не зовсім зрозуміла. Апеляційну скаргу на рішення суду, яке забороняло будівництво в провулку Маячному, подав забудовник замість Департаменту містобудування та архітектури Одеської міськради.

"Тобто за наші з вами податки міська влада продовжує в судах відстоювати інтереси забудовника, а не громади міста, і з усіх сил намагається допомогти "Простору" забудувати ще один одеський пляж", - повідомили в громадській організації.

Як писали раніше НЕРУХОМІ, Окружний адміністративний суд Одеси скасував містобуди, видані на будівництво ЖК Простір на Маячному і заборонив проводити будь-які будівельні роботи.

Так, суд, розглядаючи містобудівний розрахунок, прийшов до думки, що забудовник Простір Девелопмент замість реконструкції приміщень планує розгорнути нове будівництво. При цьому існуючі будівлі та споруди будуть знесені. Також була не дотримана дистанція від урізу води і заважає вільному доступу людей до пляжу.

З огляду на виявлені обставини, суд порахував, що Департамент містобудування та архітектури Одеської міськради незаконно видав МУО. Варто підкреслити, що на боці забудовника виступав раніше й одеський ДАБК.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

165

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом