Облаштування парку на Микільській Слобідці: місцеві розповіли, що їх обурило

Забудовник Микільської Слобідки пообіцяв власним коштом облаштувати парк, але місцеві жителі обурилися, що їх не пустили на громадські обговорення.

Як повідомляє "Хмарочос", забудовник – компанія "Нова Слобідка" – заявив, що збирається інвестувати близько 50 млн в облаштування навколишньої території. До розробки проєкту підключили архітектора Станіслава Дьоміна, який є співзасновником бюро Urban Design. Він запропонував облаштувати парк велосипедними та пішохідними доріжками, скейтпарком, артзоною, фудкортом, літнім кінотеатром та багатом чим іншим. За словами архітектора, над ідеєю набережної на Микільській Слобідці він працював із 2016 року. Коли Дьомін почув про готовність компанії "Нова Слобідка" надати гроші, сам звернувся до забудовника.

У понеділок, 8 листопада, відбулася презентація проєкту парку. Проте місцеві жителі назвали її фейковою. Заявляють, що саме місце презентації було огороджено парканом, а охоронці на вході пропускали далеко не всіх мешканців.

"Роздавали листівки та запрошували на 15:00 за адресою вулиця Микільсько-Слобідська 7-9, а провели на дві години раніше та за іншою адресою. Мешканців навіть не пускають на ці обговорення", - повідомила активістка Олена Медведенко.

Архітектор Дьомін, у свою чергу, заявив, що це він попросив перенести зустріч через накладки.

Конфлікт розгорівся через те, що ділянка, на якій збираються звести комплекс, виявилася "затисненою" і не має самостійного проїзду для будівельної техніки. Минулого року Київрада включила сусідні дві ділянки до кордонів парку "Микільська Слобідка" і передала їх "Київзеленбуду". Наразі забудовник намагається оскаржити у судах втрату права на їх оренду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівництво житлового комплексу нерідко призводило до протистояння між місцевими жителями та представниками будівельної компанії, що закінчувалося бійками. Тим часом, влада Києва заявила, що планує викупити земельну ділянку. Мер Віталій Кличко розказав, що місто не надавало забудовнику жодних дозвільних документів, отже, будівництво тут – незаконне.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом