Недобудови "Аркади": інвесторів хочуть змусити доплачувати за свої квартири

Новий проєкт трьох житлових комплексів Патріотика, Патріотика на озерах і Еврика був розроблений новим забудовником – компанією Stolitsa Group. Для добудови житла інвесторам доведеться доплачувати за куплені квартири.

Як повідомляє "Хмарочос", в оновленому варіанті житлового масиву Патріотика на озерах передбачається будівництво 48 багатоповерхівок замість 43, як передбачалося раніше.

У свою чергу член Об'єднаного активу інвесторів банку "Аркада" і робочої групи при Кабміні з питань сприяння постраждалим інвесторам Віталій Щербаков повідомив, що даний проєкт зараз вже проходить експертизу.

Він також додав, що глобально проєкт навряд чи буде змінюватися, можливе лише коригування планувань квартир.

Як повідомляється у документі, загальна площа забудови складе 90 гектарів, будуть побудовані 11 892 квартири, висота будинків сягне 26 поверхів, для жителів будуть передбачені паркінги на 4932 машино-місця. Крім того, забудовник планує побудувати шість дитячих садків на 120 місць і один – на 160, дві школи на 36 класів і одну – на 24. Буде збудовано поліклініку на 400 місць.

На добудову житлових комплексів забудовнику не вистачає 3,5 млрд гривень. Відсутні кошти Stolitsa Group збирається отримати за рахунок кредитування з боку держави, також покупців квартир, яким двоедеться доплачувати за придбане житло.

Учасники громадського руху "Екопарк Осокорки" стверджують, що в ході забудови масиву збираються намити пісок і частково засипати озеро Небреж. Щоб цього не допустити, вони пропонують на цій території створити парки і природні заказники.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, меморандум з добудови проблемних об'єктів банку "Аркада" був підписаний у середу, 7 квітня. Згідно з документом, завершити будівництво має компанія Stolitsa Group.

Свого часу інвестори банку "Аркада", виходячи на мітинги вимагали завершення будівництва без доплат з боку потерпілих людей. Це було одне з їхніх головних вимог.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом