Нацполіція розслідує житлову забудову в Києві на Академмістечку

2 хв

Поліція проводить розслідування щодо будівництва житлового комплексу на вул. Степанченка, 5 і бульварі Вернадського, 36в у Святошинському районі Києва. Ці землі знаходяться в користуванні структур Національної академії наук України, повідомила “Київвлада”.

За вказаними адресами зводять багатоквартирний житловий будинок з об`єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури, хоча генплан Києва це забороняє і цільове призначення відповідних земельних ділянок зовсім інше. Також забудовники не мають відповідних дозволів від ДІАМ. 

У 2021 році КМДА дозволили проєктувати в даній локації лише реконструкцію нежитлових будівель, але забудовники через суд отримали рішення про внесення суттєвих змін у відповідні МУО. 29 листопада 2021 року ОАСК частково задовольнив вимоги позивача щодо перейменування об’єкта будівництва, наявності житлової забудови та її поверховості і поверховості запланованого адміністративно-побутового комплексу.

У серпні 2023 року певна посадова особа хотіла зареєструвати право власності на вищезгадані ділянки та вказати, що вони мають цільове призначення “для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об`єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури”. Проте таке клопотання не було задоволено.

Будівництвом займаються компанія ТОВ “Навіум-2008”. Її керівником є Інна Козененко, засновниками Тетяна та Ольга Черненко. Ці ж особи є офіційними власницями ТОВ “КСМ-Груп”.

За даними слідства, ТОВ “Навіум-2008” неодноразово реєструвало звернення до ДІАМ щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт, проте в отриманні таких дозволів компанії відмовляли. Станом на травень 2024 року розмір шкоди, заподіяної внаслідок проведення будівельних робіт на вул. Василя Степанченка,5 вже складає 2,3 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у січні 2022 року близькі до “КСМ-Груп” компанії задля будівництва багатоповерхівок знесли гуртожиток НАН України на вул. Метрологічній, де все ще мешкали люди. Під час однієї з акцій протесту проти цієї забудови відбулося силове протистоянням між місцевими мешканцями та представниками забудовника. 

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

7.7т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом