Нагодувати "Київміськбуд" цеглою: біля офісу забудовника пройшла акція протесту

У Києві у вівторок, 18 січня, відбулася акція біля офісу ПАТ "ХК "Київміськбуд", у якій брали участь інвестори ЖК "Чарівне місто".

Як повідомляє "Київ. Media", кілька десятків покупців квартир у ЖК "Чарівне місто" прийшли до офісу забудовника, вимагаючи активніше вести будівництво. За їхніми словами, компанія обіцяла здати будинки в експлуатацію в першому півріччі 2021 року, проте, зважаючи на все, роботи на об'єкті ще не завершилися.

Під дверима офісу мітингувальники розклали сніданки – тарілки з цеглою. Кажуть, так обіграли стару рекламу "Київміськбуду", в якій будівельники обіцяли "з'їсти цеглу", якщо не здадуть роботу вчасно.

"Київміськбуд" проводив цілу серію самопіару з тим, що "Ми добудовуємо вчасно, якісно, з'їмо цю цеглу, якщо не добудуємо, або каску, або кран". Серія білбордів така була. Ми вирішили повернути їм ці слова, принесли такий сніданок із цеглою із приладами для їжі", - розповіла одна з активісток.

Своєю чергою забудовник повідомив, що роботи на об'єкті ведуться активно, на будмайданчику працюють близько 300 осіб. "Зрозуміло, що люди хочуть якнайшвидше отримати свої квартири, ми надаємо інформацію про перебіг робіт. Сподіваюся, що у першому півріччі цього року перші будинки комплексу будуть здані в експлуатацію", - заявив радник президента КМБ Сергій Бурлаков.

Зазначимо, що ЖК "Чарівне місто" почав будувати Укрбуд, проте добудувати об'єкт не встиг. У сьогоднішній акції брали участь інвестори, які вже 5 років чекають на свої квартири. "Київміськбуд" прийняв на баланс ЖК "Чарівне місто" у жовтні 2020 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, інвестори ще одного об'єкту Укрбуду – ЖК Solar City – регулярно ходять на мітинги. Їхній комплекс "Київміськбуд" так і не прийняв на баланс. У компанії стверджують, що на "сьогоднішній день на це немає законних підстав". Проте, за даними ЗМІ, причина такої ситуації полягає в тому, що на нових умовах цей об'єкт економічно невигідний "Київміськбуду".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

144

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом