На "узаконене" будівництво ЖК 50Avenue чекає перевірка

Держінспекція архітектури і містобудування найближчим часом проведе перевірку скандального будівництва ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а у Шевченківському районі Києва, забудовник якого нібито нещодавно отримав дозвіл.

Про це у середу, 20 жовтня, написав керівник ДІАМ Семен Крівнос у себе в Facebook.

"За інформацією у мережі Інтернет, планують незаконно побудувати багатоповерхівку і вже почали продаж квартир. Після здійснення необхідних заходів архітектурно-будівельного контролю, головні інспектори складуть протокол і винесуть припис про усунення виявлених порушень", – написав глава держінспекції.

За його словами, якщо замовники будівництва не усунуть порушення, ДІАМ буде звертатися до суду. Він закликав забудовника не перешкоджати проведенню інспекції та надати доступ до об'єкта і документації.

Кривонос також повідомив, що інспектори проведуть позапланові перевірки по різних об'єктах у Нікополі та Дніпрі, які, як зазначив глава інспекції, мають ознаки самовільного будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в експертному середовищі помітили, що в електронній системі хтось змінив травневий запис з відмовою у внесенні змін до неіснуючого дозволу 2010 року. Таким чином, забудовник отримав діючий дозвіл. За словами Георгія Могильного, до цього може бути причетна новостворена ДІАМ.

Зазначимо, що забудовник ЖК 50Avenue вже не перший раз різними маніпуляціями пробує отримати дозвільні документи. Але після скандалу минулого разу таки виправили картку в е-системі.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

177

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом