На столичного забудовника подали до суду за несплату пайової участі

Оболонська окружна прокуратура зажадала через суд стягнути з одного з київських забудовників 12 млн гривень пайової участі, які мають піти на розвиток соціальної інфраструктури міста.

Про це у понеділок, 16 січня, повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Наголошується, що прокуратура відреагувала на факт порушення з боку будівельної компанії, що ухилилася від сплати пайової участі для створення та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Києва.

Як з'ясували правоохоронці, у травні 2019 року забудовник отримав дозвіл на будівництво житлового комплексу із прибудованими приміщеннями в Оболонському районі, площею понад 42 тисячі квадратних метрів.

Коли об'єкт було введено в експлуатацію, стало зрозуміло, що компанія не виконала вимог законодавства щодо обов'язкової сплати пайової участі. Прокуратура подала до суду позовну заяву про стягнення із забудовника понад 12 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовників з 2021 року звільнили від сплати пайового внеску. Раніше забудовник зобов'язаний був робити пайовий внесок у розмірі 4% вартості будівництва нежитлового будинку і 2% вартості житлового.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом