Львівʼянам вимкнули світло через скандального забудовника

1 хв


Мешканці ЖК Львівська брама без електроенергії в будинку з 9 квітня. Причиною є несплата забудовником ПрАТ “Ірокс” боргу в понад 200 тисяч гривень, повідомляє LMN.

Мешканці оплачували квитанції на рахунок приватного ЖЕКу, але “Ірокс” не надавав фінансових звітів щодо використання коштів. З 1 квітня 2023 року мешканці прийняли рішення управляти будинком самі, проте забудовник досі не визнає їхнього ОСББ.

12 квітня мешканці ЖК вимагали під будівлею "Львівенергозбуту", щоб компанія уклала з ними, а не із забудовником, угоду на постачання електроенергії.

“Ми зверталися вже неодноразово до “Ірокс”, щоб надіслав нам звіти, але відповіді не було, відповідно ми не знаємо куди йдуть кошти, якими ми оплачуємо світло”, — розказала Жанна Хвесь, голова ОСББ ЖК "Львівська брама".

За її словами, поліція не відкриває проти львівського забудовника “Ірокс” кримінальне провадження, бо вона співпрацює з ним. 

“Мешканці вважають, що поліція не відкриває кримінального впровадження через співпрацю з забудовником. У 2012 році між ними було укладено угоду про будівництво багатоквартирних будинків на ділянці, яка належала на той час міліції”, — розповіла Жанна Хвесь.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у вересні 2023 року забудовник "Ірокс" подав до суду, намагаючись скасувати створення ОСББ у ЖК "Львівська брама" на вул. Шевченка, 418. Створенням ОСББ мешканці намагаються вплинути на забудовника та місцеву владу, оскільки комунікації до будівлі підведено як до будмайданчика.

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом