Львівський забудовник через суд намагається скасувати створення ОСББ

Львівський забудовник "Ірокс" подав до суду, намагаючись скасувати створення ОСББ у ЖК "Львівська брама" на вул. Шевченка, 418.

Як повідомляє ZAXID.NET, за допомогою створення ОСББ мешканці комплексу намагаються узаконити його. Оскільки сам комплекс збудований без дозволів, комунікації до будівлі підведено як до будмайданчика, а створенням ОСББ мешканці намагаються вплинути на забудовника та місцеву владу.

У 1999 році ВАТ "Львівський завод "Автонавантажувач" продав компанії "Ірокс" фундамент під будівництво п'ятиповерхового 45-квартирного житлового будинку. Тоді площа споруди становила 854 м2. отримала містобудівні умови та обмеження та не оформила земельні документи на це будівництво, наразі ділянка під ЖК не оформлена, хоча перебуває у комунальній власності та входить до меж червоних ліній.

Незважаючи на це, у 2008 році Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області видала "Іроксу" дозвіл на початок робіт із завершення будівництва житлового будинку, а у 2016 році міська ДАСІ звернулася до суду про відміну цього наказу. Після кількох років судових розглядів у 2021 році Верховний суд ухвалив повторно розглянути справу про відміну дозволів на будівництво житлового комплексу "Львівська брама". Справа перебуває на новому розгляді Львівського окружного адміністративного суду.

Сам житловий комплекс збудовано та заселено. Проте комунікації підведено як до будівельного майданчика, тож за комунальні послуги мешканці платили компанії "Ірокса", компанія вже самостійно розраховувалася за надані послуги із підприємствами. Мешканці через суд змогли зареєструвати право власності на квартири, хоч міська рада неодноразово заявляла про намір знести ЖК.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, компанія "Ірокс" відома на ринку через низку скандальних забудов. Зокрема, за незаконні будівельні роботи під час зведення ЖК Persenkivka його оштрафували на 839 900 грн.

Департамент містобудування застеріг львів'ян від купівлі житла у ЖК Persenkivka, заявляючи, що будівництво повністю незаконне, а сам комплекс є "самобудівником".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

257

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом