Львівський забудовник замість індивідуальних будинків вирішив звести багатоквартирний

Будівництво багатоповерхівки у Рудні на вулиці Огієнка, 18 визнано незаконним. Про це повідомили у пресслужбі міськради Львова, посилаючись на результати проведеної спільної позапланової перевірки інспекторів ДІАМ та львівського ДАБКу.

"Із самого початку цей багатоквартирний будинок зводили всупереч чинному законодавству, фактично застосувавши будівельну схему: документи оформили на кілька індивідуальних будинків, зводячи багатоквартирне житло – без обов'язкових для цього містобудівних умов та обмежень", - повідомили у міськраді.

Очевидно, забудовник розраховував на те, вважає львівська влада, що зараз будівництво в приєднаних громадах контролює з Києва, а саме це компетенція нещодавно створеної структури – ГІАГ. Втім, приховати будівельну схему не вдалося. Департамент міської агломерації ЛМР написав відповідне звернення. Також була скарга від сусіда-орендаря, чиї інтереси порушив самобуд.

"Було проведено засідання комісії Державної інспекції з архітектури та містобудування України. А днями об'єкт на вулиці Огієнку позапланово перевіряли. Висновок однозначний – самочинне будівництво, без відповідних дозвільних документів. Тепер на забудовника чекає штраф. І не один. А також приписи про усунення порушень", - йдеться у повідомленні.

Також міськрада Львова закликала не купувати квартири в цьому будинку через очевидні проблеми у забудовника.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, між тим Одеський окружний суд відмовив міському ДАБК у задоволенні позову, яким той збирався скасувати містобуди на будівництво ЖК Felicita, який також будується замість трьох індивідуальних будинків. Тут зводиться елітний п'ятиповерховий клубний будинок на 70 квартир, з мансардою та паркінгом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом