Львівський забудовник вкрав гроші інвесторів та втік з України

Львівський забудовник обдурив інвесторів на 16 млн гривень і втік з України.

Про це у вівторок, 23 серпня, повідомили у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Як встановило слідство, постраждали 19 осіб, які вирішили інвестувати у будівництво житлового комплексу на одній із центральних вулиць Львова. Засновник компанії разом зі своєю матір'ю, яка працювала у нього бухгалтером, взяли на свої потреби кошти, які мали йти на будівництво багатоквартирного будинку. Сума збитків становила 16 млн гривень.

Сьогодні правоохоронні органи вирішують питання щодо оголошення у розшук підозрюваних у зв'язку з їх виїздом за межі України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області.

Як пише Zaxid.net, тут йдеться про ЖК Львівська мрія на вулиці Володимира Великого, 2а. Будівництво веде ТОВ "Компанія з управління активами "Оптимум". Засновником компанії є Андрій Борисов, бухгалтер – Ірина Борисова.

У 2018 році компанія "Озерна алея" отримала містобуди на будівництво "спортивно-рекреаційного комплексу з житловими одиницями, підземним паркінгом та об'єктами громадського призначення". Втім, через порушення зонінгу ДАБІ скасувала МУО. Проте "Озерна алея" змогла згодом оскаржити рішення ДАБІ у суді.

Львів'ян попереджали про шахрайство на будівництві ЖК та застерегли від купівлі житла. Раніше вкладники ЖК Львівська мрія вже зверталися до поліції із заявою про шахрайство та до обласної ДАБІ для проведення перевірки будівництва.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, забудовник із російським корінням не виконав умови договору, за яким передбачалося будівництво та передача у власність управління охорони здоров'я Одеської міськради підстанції швидкої допомоги на 30 млн гривень і також, як і львівський забудовник, втік з України.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

190

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом