Компанію, що працювала з Укрбудом, змусили повернути 3,7 млрд гривень

Компанію "Житло-Капітал" зобов'язали повернути на рахунки у банки понад 3,7 млрд гривень, які раніше були призначені для будівництва об'єктів корпорації "Укрбуд". Відповідне рішення ухвалила Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) 14 квітня, передає "Київвлада".

Як йдеться в документі, компанія "ФК "Житло-Капітал" виступала управителем фондів фінансування будівництва об'єктів корпорації "Укрбуд". Вона передала зазначені кошти ТОВ "Каса народної допомоги", яке не є банківською установою. У комісії зазначили, що така дія суперечить чинному законодавству, бо ФФБ мають зберігати кошти оперативного резерву виключно банківських рахунках.

Як з'ясували журналісти, фірма "Каса народної допомоги" пов'язана з колишнім нардепом та головою державної корпорації "Укрбуд" (а також головою приватної компанії "Укрбуд Девелопмент") Максимом Микитасем – героєм низки гучних скандалів на будівельному ринку.

Крім того, компанія "ФК "Житло-Капітал" згадується у ЗМІ у контексті "зникнення коштів". Зокрема у 2020 році ця компанія відкликала свідоцтва про участь у фонді фінансування будівництва "укрбудівського" ЖК Genesis, таким чином фактично залишаючи інвесторів без майбутнього житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, сьогодні Микитась перебуває за ґратами у справі про рекордний хабар, який забудовник нібито запропонував меру Дніпра Борису Філатову. За даними слідства, екснардеп запропонував очільнику міста 22 млн євро за можливість підконтрольним Микитасю фірмам будувати метро у Дніпрі. Справу відкрили за заявою Філатова.

Суд відправив забудовника під варту з альтернативою внесення застави у 80 мільйонів гривень.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

96

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом