Коли забудовник заощадив на трубах: ЖК в Києві страждає від постійних потопів

Столичний житловий комплекс Крістер Град, який знаходиться на вулиці Сергія Данченка, 5 на Виноградарі мало не щодня страждає від потопів.

Як повідомляє "Вечірній Київ", щодня тут лопаються труби і стабільно заливає по кілька квартир, при тому що здали комплекс в експлуатацію зовсім нещодавно – у 2017 році. За словами сантехніка, який регулярно ставить хомути, у будинку потрібно повністю замінювати всі труби. Однак, як пише видання, будинок - новий, а значить на гарантії і відповідальність за якість комунікації має нести забудовник – ДБК-Житлобуд.

За словами жителів, подібні проблеми з протіканням комунікацій виникають і в інших будинках ЖК Крістер Град. Крім того, мешканці скаржаться, що часто з кранів тече вода з коричневим відтінком.

Щоб вирішити ситуацію, ініціативна група Крістер Граду звернулася до заступника голови КМДА Валентина Мондриївського та депутатів Подільської райради. Чиновник зустрівся з жителями ЖК, пообіцяв розібратися в ситуації і допомогти.

"Поки не зрозуміло, чому у відносно нового ЖК постійно виникає одна і та ж проблема з водопровідними трубами. Зараз "включився" і сам забудовник і замовив експертизу, яка, за приблизними підрахунками, триватиме ще кілька тижнів", - заявив Мондриївський.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час зливи жителів однієї зі столичних висоток залило водою. Пригода сталася через помилку у конструкції зливостоку, при цьому співробітники ЖЕКу так і не відреагували на надзвичайну подію.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

236

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом