Кияни знову поскаржилися на Київміськбуд у Київраду

Інвестори ЖК Урлівський звернулися до влади Києва з проханням вплинути на забудовника, який мав добудувати комплекс до листопада 2021 року, але досі цього так і не зробив.

Зокрема, про це йдеться в петиції, створеній на сайті Київради.

За словами киян, вони інвестували свої кошти у будівництво ЖК Урлівський на вулиці Причальній, 11 у Дарницькому районі, але їх житло досі не готове, попри обіцянки забудовника.

"Зобов'язання замовник будівництва не виконав. Об'єкт містобудування досі не прийнятий в експлуатацію досі, майнові права на квартири нам не передані. Терміни з введення будинку переносилися неодноразово та безпідставно", – йдеться у петиції.

Будівництво комплексу веде компанія "Київміськбуд" , 80% акцій якої належать Київській міській держадміністрації. За словами інвесторів, якщо забудовник не здатний завершити, то влада столиці має це проконтролювати і доручити роботу іншій компанії.

Кияни просять провести аудит у КМБ та провести розслідування цільового використання коштів інвесторів.

Як з'ясували раніше експерти порталу НЕРУХОМІ , спочатку планувалося завершити будівництво будинків №1-5 у 4 кварталі 2019 року. Далі забудовником було заявлено про здачу в експлуатацію всього комплексу 31.12.2021. Але, як бачимо, ввести в експлуатацію ЖК так і не змогли.

ЖК Урловський-1 – це комплекс комфорт-класу, складається із семи 26-поверхових житлових будинків, об'єднаних одноповерховим стилобатом. У стилобатній частині розмістять паркінг та нежитлові приміщення, а на даху облаштують прибудинкову територію. У третьому будинку запроєктовано дитячий дошкільний заклад.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості , раніше ініціативна група інвесторів Укрбуду звернулася до влади Києва з проханням проконтролювати роботу Київміськбуду (прийняв на баланс проблемні об'єкти Укрбуду) та підтримати будівництво незавершених житлових комплексів.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом