Кияни хочуть захистити історичну будівлю на Хрещатику від забудовника Ніконова

1 хв

Кияни вимагають зберегти флігель історичної садиби Бонадурера на вул. Грушевського, 4б. Споруду планують знести, оскільки в серпні ДІАМ видала дозвіл на будівництво офісно-готельного центру "Столичний" на цьому місці, йдеться в петиції на сайті Київради.

Cадиба у ХІХ століття належала купцю та швейцарському підданому Івану Бонадуреру. Будинок багато років перебував в аварійному стані та неодноразово горів. Проте в інтер’єрі будівлі досі збереглася старовинна ліпнина.

У 2014 році садиба отримала статус пам’ятки архітектури, але забудовник позбавив її цього статусу через численні суди. Петиція закликає Департамент культурної спадщини КМДА захистити історичну будівлю та поновити її охоронний статус.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, 13 серпня цього року компанія "Грааль" отримала від Держінспекції архітектури та містобудування дозвіл на будівництво офісно-готельного комплексу "Столичний" у самому центрі Києва на вулиці Хрещатик. 

Ще у 2002 році Київська міськадміністрація уклала з ТОВ "Грааль" інвестиційний договір. Його початковою редакцією передбачалася реконструкція Європейської площі столиці. Центральним елементом проєкту реконструкції мало стати будівництво хмарочоса – офісно-готельного комплексу "Столичний". Інвестор планує побудувати два будинки на 10 поверхів кожен та підземний паркінг на 146 автомобілів.

У червні 2021 року Київрада проголосувала за передачу ділянки на Грушевського, 4б біля Хрещатика в оренду компанії "Грааль" для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-готельного центру. Компанія "Грааль" входить в групу девелопера KAN Development Ігоря Ніконова.

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

244

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом