Київводоканал зібрався відключити воду у новобудові через косяки забудовника

Київводоканал збирається повністю відключити від водопостачання новобудову на Калнишевського, 14 в Оболонському районі, попри те, що мешканці сплачували за воду.

Про це повідомили в одному зі столичних пабліків.

Зокрема, згідно з оголошенням, яке повісили на новобудові, воду відключать через те, що забудовник (ТОВ "ЖК Майорова") та генпідрядник (ТОВ "СК "Азур Груп") не виконали технічні умови в частині влаштування системи диспетчеризації засобів обліку води встановлених у будинку, внаслідок чого експлуатуючим підприємством ТОВ "Фундамент Сервіс" не укладається договір та не сплачуються послуги централізованого водопостачання та водовідведення новобудови.

Відсутність договору та несплата послуг призводить до порушення закону України. Своєю чергою це призводить до матеріальних збитків "Київводоканалу" та впливає на стабільність роботи систем централізованого водопостачання, стверджують комунальники.

У зв'язку з цим мешканців будинку попереджають, що 27.06.2022 Київводоканал змушений буде припинити водопостачання новобудови, яка "як такої що не має законних підстав".

Варто також наголосити, що в будинку 366 квартир, при цьому самі мешканці постійно платили за воду, але, як повідомляється в пабліку, мабуть керуюча компанія "Фундамент сервіс" просто крала гроші. Якщо врахувати, що будинок здали ще у 2017 році, то сума виходить справді немаленька.

За даними порталу YouControl, і підприємство "Фундамент Сервіс", і генпідрядник "БК "Азур Груп" входять до групи "Фундамент". Одним із ключових осіб "Фундаменту" є народний депутат дев'ятого скликання від "Батьківщини" Андрій Пузійчук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, нардеп Пузійчук раніше очолював ТСК з розслідування фактів корупції у будівельній галузі та зловживань з боку чиновників державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

152

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом