Київська влада взялася наводити порядок на будмайданчику ЖК просп. Перемоги, 115а

Влада Києва взялася за вирішення проблем з черговим довгобудом, розташованому на проспекті Перемоги, 115а. На будівельному майданчику почало накопичуватися сміття, сама ж вона стала притоном для різних асоціальних осіб.

Про це повідомили в пресслужбі Святошинської районної держадміністрації.

На об'єкті незавершеного будівництва провів засідання заступник мера В'ячеслав Непоп, сюди також запросили главу Святошинського району Сергія Павловського, його заступника Олексія Мошковського, представників Департаменту містобудування та архітектури КМДА, структурних підрозділів Святошинської РДА.

Під час заходу порушувалися питання добудови зазначеного об'єкта та приведення території в належний стан: звідси мають вивезти все сміття, а сам будівельний майданчик захистити, щоб сюди не заходили сторонні особи.

Як повідомили в преслужбі райдержадміністрації, будівництво житлового комплексу було зупинено у зв'язку з кримінальною справою щодо забудовника Євгена Долгова.

Як повідомляється, завершити будівництво ЖК просп. Перемоги, 115а мали ще в 2007 році, але так цього і не зробили.

Долгов, будучи директором Житлоінбуду і як голова правління цементного заводу "Форум ДС", оформив 73 мільйони гривень кредиту у банку "Форум" під заставу всіх майнових прав на житлові та нежитлові площі об'єкта на проспекті Перемоги, 115а. Згодом сума боргу склала понад 200 млн гривень. У 2012 році банк викупив у нардеп Вадим Новинський. Політик не зміг закрити діру у 2,5 мільярда гривень і за рішенням Нацбанку почалася процедура ліквідації.

При цьому, закладені квартири тоді продовжували продавати. Для цього заснували ТОВ "Форум-Інвест", яким керував знову-таки Євген Долгов.

Незабаром його звинуватили в шахрайстві з квартирами і оголосили в розшук. За рішенням суду 29 вересня 2014 року був затриманий, але вже 3 жовтня 2014 року звільнили зі слідчого ізолятора, після внесеної застави. У минулому році повідомлялося, що прокуратура передала в Національне антикорупційне бюро кримінальне провадження за підозрою колишньому директору державного підприємства "Житлоінбуд" у зловживаннях службовим становищем.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 26 квітня відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об'єктів незавершеного житлового будівництва. Заступник глави МВС Антон Геращенко розповів, що було підготовлено постанову щодо інвентаризації недобудов, зараз вона допрацьовується в Мінрегіоні. Після цього її розглянуть на засіданні уряду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом