Київська влада вирішила узаконити скандальний довгобуд Войцеховського

Київська влада вирішила узаконити скандальний самобуд – ЖК Перспектива на Троєщині, який звели замість школи.

Зокрема, до Київради було подано проєкт рішення про передачу в оренду ТОВ "Глобал Строй-3" та ОК "Житловий комплекс "Перспектива" земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:62:096:0031 та зміною його цільового призначення на 02.10 – " будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку".

ЖК Перспектива – спадщина скандального забудовника Анатолія Войцеховського.

Рішення про будівництво школи по вулиці Теодора Драйзера було ухвалено у 2001 році. Через три роки ділянку передали Деснянській райадміністрації для завершення будівництва школи. У 2007 році Деснянська РДА уклала інвестдоговір з КП "Ватутінскінвестбуд" та будівельною компанією "Укрсоцбуд", що передбачає добудову навчального закладу.

У жовтні 2010 року ТОВ "Українська будівельна компанія "Укрсоцсбуд" продало об'єкт ТОВ "Глобал Строй-3". Остання компанія зареєструвала декларацію про початок реконструкції нежитлового будинку під багатоквартирний житловий будинок.

Як повідомляє "Київвлада", у 2018 році депутат Київради Юлія Лобан звинуватила заступника голови Деснянської райдержадміністрації (РДА) Віктора Крохмалюка у тому, що він активно лобіює інтереси забудовника.

У 2015 році поліцією було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами самовільного зайняття  ТОВ "Глобал Строй-3" земельної ділянки на вул. Теодора Драйзера, 40 (ЖК Перспектива) та самовільного будівництва на ньому. Попри кримінальну справу, будівництво на ділянці тривало. Втім, добудувати ЖК не вдалося.

У 2018 році госпсуд Києва зобов'язав забудовника ТОВ "Глобал Строй 3" знести об'єкт, оскільки будинок було зведено на земельній ділянці, яку було надано для добудови незавершеної школи. При цьому частину квартир у ЖК було вже продано інвесторам.

Щоб можна було розпочати процес легалізації незаконного будівництва, столична міськрада з другої спроби затвердила проєкт Детального плану території (ДПТ) у межах вулиць Оноре де Бальзака, Градинської та Радунської у Деснянському районі.

"Коли ми купували квартири, про жодні заборони було невідомо. Хороша ціна, гарне місце, Троєщина, і люди купували: бюджетники, сім'ї з дітьми, інваліди. У 2016 році була здача першої секції. Були чиновники з райдержадміністрації, телебачення, ніхто не міг подумати, що це щось незаконне. І в 2018 році виявляється, що це забудова Войцеховського та Репи", – розповідав один із ошуканих інвесторів.

Сьогодні процес будівництва ЖК Перспектива заморожений, а інформація про цей об'єкт є на сайті Асоціації допомоги постраждалим інвесторам у розділі "Проблемний об'єкт".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Київську міську держадміністрацію добудувати ЖК Деміївський квартал – ще один із проблемних об'єктів Анатолія Войцеховського.

КМДА має завершити будівництво без додаткових залучення коштів з боку інвесторів. При цьому суд визнав, що столичні чиновники виявили бездіяльність щодо організації роботи із завершення проблемного будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

364

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом