Київська влада прокоментувала скандальне рішення суду щодо "Будинку-монстру"

Київська міська держадміністрація збирається подавати апеляцію до Верховного суду на рішення Північного апеляційного господарського суду щодо ЖК Поділ Престиж, який розташований на Нижньому Валу, 27-29 у Подільському районі столиці.

Про це заявив секретар Київради Володимир Бондаренко в ефірі телеканалу "Київ".

Також столична влада має намір звернутися до ДАБІ, щоб за час судів інспекція не прийняла рішень щодо введення в експлуатацію скандальної висотки.

"Рішення Північного апеляційного господарського суду, що стосується зняття заборони на експлуатацію, буде оскаржено. Всі міські служби поки актуалізовані з метою вжити всіх необхідних заходів для недопущення експлуатації даного будинку. Це буде боротьба, як адміністративна, так і судова. Це перше рішення апеляційного суду по цьому будинку, не на користь міста. Але я нагадаю, що всі рішення, які були не на користь міста, Верховним судом були скасовані з точки зору порушення норм права", – повідомив Бондаренко.

Секретар Київради вважає, що існує ризик введення "Дому-монстра" в експлуатацію поки справа буде розглядатися у Верховному суді. Міська влада притримується колишньої позиції – зайві поверхи мають знести.

"Є дві можливості: це має зробити або безпосередньо той, хто це будував, але ми розуміємо, що цього не буде. Або це зробить місто і далі вже звернеться в суд з позовом щоб стягнути кошти, які ми надамо на демонтаж безпосередньо із забудовника" , – сказав Бондаренко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Шостий апеляційний адміністративний суд відмовився вводити в експлуатацію скандальний житловий комплекс. У суді представники Держархбудінспекції та Київрада говорили про маніпуляції з боку ТОВ "Пателі Лізинг". Столична влада через суд домагається знести "зайві поверхи". Незважаючи на це, забудовник не залишає спроби узаконити добудову і ввести в експлуатацію об'єкт.

Історія з будівництвом ЖК Поділ Престиж почалася ще в 2005 році, коли КМДА дозволила забудовнику звести будинок в історичній частині столиці. Спочатку, будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але у 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

45

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом