Київрада затвердила ДПТ на Воскресенці

Київрада затвердила детальний план територій щодо забудови частини Воскресенського масиву у Дніпровському районі столиці.

Спочатку депутати міської ради провалили голосування, проте голова комісії Київради з архітектури, містобудування та земельних відносин Михайло Терентьєв попросив знову повернутися до розгляду. Розробником проєкту виступило ТОВ "Київ Проект груп". За словами начальника управління регулювання забудови Тетяни Зайченко, проєкт пройшов громадські слухання та обговорення. ДПТ розглянули на містобудівній раді, яка рекомендувала його до затвердження, зазначила вона.

Загальна площа майбутньої забудови – 115,9 га. Територія обмежена проспектами Броварським, Визволителів, Алішера Навої, вулицями Райдужної та Куліша, бульваром Перова.

Прийнятий проєкт дозволить будівництво нового житлового комплексу із восьми 26-поверхових будинків на території бази АТ "Київметал". Проєктом ДПТ передбачено, що зазначений житловий мікрорайон має складатися із восьми будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення на перших поверхах. Крім того, вздовж фасадної сторони забудови має бути облаштована громадська зона з рекреаційним простором та автостоянками для тимчасового зберігання авто.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, прийняття ДПТ на Воскресенці допоможе вирішити питання з проблемним ЖК Freedom. Це проєкт забудовника Укрбуду. Після того, як у компанії виникли проблеми, добудовою комплексу зайнявся Київміськбуд.

Також за допомогою цього ДТП столична влада хоче розібратися з реструктуризацією промислової території. Бо багато розташованих у цих межах будівель, мають застарілі і зношені основні виробничі фонди, їх приміщення здаються у найм. У зв'язку з цим столична влада традиційно хоче створити в цій місцевості новий житловий мікрорайон.

Варто також наголосити, що за новим ДПТ частина житлових будинків потрапить до санітарно-захисної зони вантажної станції "Київ-Дніпровський". Проживання тут буде, м'яко кажучи, не дуже зручним.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

126

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом