Київрада хоче розірвати договір оренди із забудовником ЖК Egoist Residence

Постійна комісія Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин розгляне проєкт рішення про розірвання договору оренди ділянки на вулиці Мечникова, 7б з ТОВ "Будінформ", на якій заплановано будівництво ЖК Egoist Residence.

Як повідомляють "Наші Гроші", засідання має відбутися 1 липня. У проекті зазначено, що договір розривається в односторонньому порядку. Як наголошується в пояснювальній записці, протягом усього терміну дії договору "Будінформ" неодноразово порушував законодавство у сфері землекористування, містобудування та екології.

Ділянка розташована на зсувонебезпечному схилі Кловського яру, до якого безпосередньо примикають Олександрівська лікарня, житлові будинки на вулиці Мечникова та провулку Маряненка. Забудова на ділянці на вул. Мечникова, 7б загрожує зазначеним будівлям, частина з них вже знаходяться в аварійному стані через негативний зовнішнього впливу. При цьому надмірна щільність забудови вже призвела до перевантаження соціальної інфраструктури у даному районі.

За даними ДФС, "Будінформ" неодноразово прострочував внесення орендної плати, зокрема, у 2016-2017 рр – оплата не проводилася взагалі, у 2018-му – фірма не платила протягом п'яти місяців поспіль. Було зафіксовано також несанкціоноване знімання верхнього шару грунту без отримання спецдозволу.

У 2004 році "Будінформ" отримав в оренду на 15 років ділянку площею 0,22 га на вулиці Мечникова для будівництва житлового будинку з офісними приміщеннями та вбудованою автостоянкою. Згідно з угодою, фіпма мала завершити забудову не пізніше серпня 2007 року, чого так і не сталося.

У 2019 Київрада відмовилася відновлювати договір оренди з "Будінформом". Однак, фірма відмінила це рішення через суд, який одночасно визнав договір поновленим ще на 15 років – до 2034 року.

Згідно з даними порталу YouControl, власниками ТОВ "Будінформ" є Лариса Дерев'янко та Віктор Бондар, народний депутат, співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє". Керівником фірми є Олександр Падалка, який у 2015 році безуспішно балотувався до Київради від партії "Відродження".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, проти даного будівництва активно виступають і місцеві жителі. За їхніми словами, через проведення робіт один з найближчих будинків нахилився на 16 см, інший – покрився тріщинами. Кияни заявляють, що будувати тут не можна через підземні води.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом