Касаційний суд переніс засідання щодо справи про забудову у Протасовому Яру

Касаційний суд переніс засідання на 19 січня, на якому адвокати забудовника "Дайтона Груп" хочуть оскаржити рішення апеляційної інстанції з будівництва в Протасовому Яру.

Як повідомили у паблику активісти, засідання суду мало відбутися 11 січня, проте юристи будівельної компанії подали ще одну касаційну скаргу. Також стало відомо, що представники "Дайтона Груп" хотіли добитися відведення судді, але це їм не вдалося зробити.

"Адвокат Корбана (Олексій Шевчук) направив поштою заяву про відведення судді Міщенка. Підставою відводу називає те, що суддя Міщенко нібито його найкращий друг. Доказів, однак не наводить (…) Upd: суддя Міщенко зазначив, що востаннє бачив Шевчука 4 або 5 років тому", - розповідають активісти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на території Протасова Яру "Дайтона Груп" має намір побудувати ЖК Tourbillon. Це має бути три вежі, висотою по 40 поверхів. Забудовника пов'язують із дніпровськими бізнесменами Геннадієм Корбаном та Олегом Левіним.

У грудні Верховний Суд визнав законним рішення Київради щодо повернення статусу зеленої зони парку Протасів Яр. Таким чином, будувати тут житлову висотку заборонено.

При цьому раніше апеляція визнала недійсними зміни до Генплану Києва, за яких ділянки у Протасовому Яру були переведені з території зелених насаджень загального користування на територію житлової та громадської забудови.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом