Інвестори ще одного ЖК Київміськбуду поскаржилися на забудовника


Інвестори столичного ЖК Отрада звернулися до влади Києва з проханням перевірити забудовника Київміськбуд, який обіцяв здати комплекс в експлуатацію наприкінці 2021 року, але досі так цього і не зробив.

Про це йдеться у петиції, створеній на сайті Київради.

Автори петиції стверджують, що запланований термін прийняття в експлуатацію зазначеного об'єкта будівництва – четвертий квартал 2021 року. Однак терміни переносилися неодноразово та безпідставно.

Враховуючи, що забудовник ще у мирний час не виконав свої зобов'язання, а у військовий і зовсім немає підстав вважати, що ситуація вирішиться з житловим комплексом, майбутні мешканці просять створити комісію, яка контролюватиме процес добудови ЖК Отрада на проспекті Відрадний, 93/2 в Солом'янському районі Києва. Комісія має провести аудит недобудованого об'єкта, розслідування з цільового використання керівництвом Київміськбуду коштів інвесторів, провести відповідність робіт, що проводяться, кошторисам та проектній документації.

"До уваги, ВАТ "ХК "Київміськбуд" у довоєнний час акумулювало значні фінансові ресурси інвесторів, через одночасне будівництво багатьох об'єктів. Подальше зволікання з вирішенням проблеми відновлення будівництва на об'єктах ПАТ "ХК "Київміськбуд" несе непомірні ризики щодо розкрадання та знецінення цих фінансових ресурсів та як наслідок виникнення додаткового навантаження на місцевий бюджет", - зазначають автори петиції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості , це далеко не перша петиція на сайті Київради з приводу заморожування будівництва об'єктів Київміськбуду. Раніше петиції створювали інвестори ЖК Медовий-2 , ЖК Урловський. Також ініціативна група інвесторів Укрбуду звернулася до влади Києва з проханням проконтролювати роботу Київміськбуду (прийняв на баланс проблемні об'єкти Укрбуду) та підтримати будівництво незавершених житлових комплексів.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

241

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом