Інвестори недобудов "Аркади" влаштували мітинг біля стін КМДА

У центрі Києва під стінами КМДА у вівторок, 30 листопада, пройшли протести інвесторів проблемних комплексів банку "Аркада" – Евріка, Патріотика та Патріотика на озерах, з вимогою виконання зобов'язань щодо добудови комплексів, згідно з затвердженим та підписаним меморандумом.

Як повідомляє "Київ. Media", мітингувальники вимагали від столичної влади вплинути на забудовника, який досі не приступив до добудови об'єктів "Аркади". Меморандум був підписаний представниками СБУ, МВС, Нацбанком, КМДА та Stolitsa Group.

Після мітингу у столичної мерії інвестори вирушили до Верховного Суду, де мала відбуватися справа щодо оренди земельної ділянки на Осокорках. Згідно з меморандумом, забудовник мав побудувати на ній житлові комплекси та за частину отриманих від продажу коштів добудувати три житлові комплекси "Аркади".

"176 гектарів – це єдина можливість покриття дефіциту по наших об'єктах. Тобто добудувати 39 будинків можливо виключно, якщо забудувати ту територію та 10% площі передавати на будівництво наших об'єктів. Це визначено меморандумом, і сьогодні Київрада блокує продовження договорів оренди по цих ділянках. Вони закінчилися у 2020 році, почалися суди й досі тривають", – розповів представник інвесторів Віталій Щербаков.

Наразі проходять суди у справі передачі земельних ділянок, де має відбуватися будівництво комплексів. Люди просять, щоб депутати міської ради вирішили це питання, продовжили договір щодо оренди земельних ділянок та надали землю на будівництво.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва заявила, що підтримає ініціативу зі створення парку "Осокорки" біля озера Тяглі в Дарницькому районі, площею близько 300 гектарів запропонованої громадської організації "Національний парк збереження та збагачення флори та фауни "Осокорки". Але активісти вважають, що таким чином територію парку зменшили більше ніж у 2 рази з 650 гектарів, а саму громадську організацію вони вважають фейковою, оскільки вона була створена за 2 тижні до запропонованої пропозиції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом